Egy wannabe fotós naplója

Mindennapos kínlódásaim hobbifotósként. Házibarkács, csóróság, képek.

Friss topikok

  • geegee: Lassan eltelt majdnem egy év...El van felejtve az egész blog? (2012.11.14. 03:10) Életjel
  • TrueY: LED-es sorfény nem lenne jobb? Vagy az nem ad elég fényt? Hány wattosak az izzók? (2012.03.19. 21:07) Fénysátor házilag
  • Behemoth: Szép munka, szép terítés, mégis nekem jobban tetszene, ha a hús, ami a téma, mindenhol éles lenne.... (2012.01.30. 21:19) Játék az étellel
  • Behemoth: 1. Próbáld ki a fekete-fehér módot is. 2. Figyelj arra, hogy sötétben nézed vissza a képeket az LC... (2012.01.27. 00:04) Felkééészülni, vigyááázz,....
  • Z@ki: @Col.Napalm: Az off miatt egyáltalán nem haragszom, sőt! Megtisztelsz vele. (2012.01.26. 15:22) Nyers vagyok

Felkééészülni, vigyááázz,....

2012.01.26. 10:50 Z@ki

Az oldalbordám hétvégére hazautazott a szüleihez, így ez a hirtelen jött szabadság tökéletes lesz egy kis éjszakai kiruccanásra, most, hogy nem kell meló után hazarohannom.

Úgyhogy a holnapi nap folyamán két dolgot gondoltam, hogy mindenképpen lencsevégre kapok esti fényben. Az egyik egy kivilágított templom, a másik pedig egy látkép Budapestről a Petőfi hídról. (Illetve ami még jön.)
Egyik se egy nagy was is das, viszont gyakorlásnak, illetve annak, hogy kipróbáljam végre a nagylátószögű előtét lencsét, teljes mértékben megfelel. 

Viszont nem árt egy pár dologra odafigyelni, ha az ember fotózni indul. Ezek régebbi megfigyelések, és elég általánosak, de nem árt megemlíteni őket.

- Legyenek nálunk azok a dolgok, amikre feltétlenül szükségünk lesz, illetve az is, ami talán jól jöhet!
Ez elég triviálisnak hangzik, viszont feltétlenül ellenőrizzük elindulás előtt, hogy mindent bepakoltunk-e, nehogy utólag derüljön ki, hogy mégiscsak otthon maradt valami. Nekem könnyű dolgom van, mivel a teljes felszerelésem elfér a fotóstáskába, így biztos, hogy nem marad ki semmi.

- Az állványt se hagyjuk otthon!
Ez pont nem fér bele a táskába, úgyhogy lehet rá esély, hogy otthon hagyjuk. Inkább vigyük magunkkal, minthogy kifelejtődjön és szükségünk legyen rá. Kicsi, kompakt, hátizsákban elfér. Semmi ok arra, hogy ne legyen nálunk. 

- Legyen(ek) teljesen feltöltve az akksi(k)!
Kínos lenne, ha már a túránk elején lemerül, és csalódottan slattyoghatunk haza. 

- Csináljunk elindulás előtt egy "kontrollképet" otthon!
Így kiderül, hogy esetleg szennyeződött-e az objektív, benne van-e a memóriakártya/akksi a gépben, illetve minden megfelelően működik-e.

- Derítsük fel a helyszínt!
Ez mondjuk lehet, hogy csak nekem fontos, de mindenképpen jó ötlet, hogy előzőleg bejárjuk a helyszínt. Régebben mindig úgy vágtam neki az útnak, hogy előtte nem is jártam ott, mert gondoltam biztos lesz mit fotózni. Aztán persze koppantam. De ha már ismerjük a helyet, akkor van elképzelésünk arról, hogy mit is szeretnénk megörökíteni, nem pedig csak lövöldözünk a nagyvilágba.

- Nézzük meg az időjárás jelentést!
 Semmi sem vághatja annyira taccsra az elképzeléseinket, mint az hogy teljesen felspannolva, elszántan indulnánk már végre fotózni, amikor is elered az eső. (Nekem úgy látom a holnappal szerencsém lesz, maximum fázhatok.)

Nos, nekem ezek a dolgok vannak, amikre mindenképpen felügyelek.
Egyéb tipp? 

1 komment

Címkék: általános

A bejegyzés trackback címe:

https://wannabephoto.blog.hu/api/trackback/id/tr733835496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Behemoth 2012.01.27. 00:04:43

1. Próbáld ki a fekete-fehér módot is.
2. Figyelj arra, hogy sötétben nézed vissza a képeket az LCD-n. Ami ott jónak tűnik, lehet, hogy otthon a monitoron a kivilágított szobában egy sötét lyuk lesz.
Jó fotózást!
süti beállítások módosítása