Egy wannabe fotós naplója

Mindennapos kínlódásaim hobbifotósként. Házibarkács, csóróság, képek.

Friss topikok

  • geegee: Lassan eltelt majdnem egy év...El van felejtve az egész blog? (2012.11.14. 03:10) Életjel
  • TrueY: LED-es sorfény nem lenne jobb? Vagy az nem ad elég fényt? Hány wattosak az izzók? (2012.03.19. 21:07) Fénysátor házilag
  • Behemoth: Szép munka, szép terítés, mégis nekem jobban tetszene, ha a hús, ami a téma, mindenhol éles lenne.... (2012.01.30. 21:19) Játék az étellel
  • Behemoth: 1. Próbáld ki a fekete-fehér módot is. 2. Figyelj arra, hogy sötétben nézed vissza a képeket az LC... (2012.01.27. 00:04) Felkééészülni, vigyááázz,....
  • Z@ki: @Col.Napalm: Az off miatt egyáltalán nem haragszom, sőt! Megtisztelsz vele. (2012.01.26. 15:22) Nyers vagyok

Beépített vaku használata - I. rész

2012.01.18. 12:34 Z@ki

Ma arról fogok írni, hogy mikor használjunk beépített vakut.

Scott Kelby fotós szerint SOHA, mert gyenge minőségű, kemény fényt ad és az csak elrontja a képünket. Nos, ez teljes mértékben igaz. 

Viszont.

Vannak apró trükkök, mellyel lágyíthatjuk/irányíthatjuk a beépített vaku fényét, és így már egészen elfogadható eredményeket kapunk. Lehet venni gyári diffúzorokat, fényterelőket, de nem szükséges ezekre pénzt áldozni, mivel szinte nulla forintból, fél óra ráfordítással házilag is eszkábálhatunk ilyeneket. Ma a legegyszerűbbet fogom bemutatni, amely szinte minden körülmény között alkalmazható ha valami közeli témát szeretnénk lefényképezni és nem áll rendelkezésünkre megfelelő fény és eszköz. 

Összesen egy keményebb kartonlap (melynek egyik oldala fehér) vagy fehér műanyagdarab (lehet ez egy szétvágott flakon) és egy vágóeszköz szükségeltetik hozzá. Olyan MacGyveresen. 

Felnyitjuk a beépített vakut, a kartonlapot kivágjuk a vakut tartó résznél, becsúsztatjuk a vaku és a gépház közzé a papírt és egy kicsit meghajlítjuk felfelé. Ennyi. 

De hogy jobban lehessen érteni, itt egy 30 másodperces videó, mely érzékelteti, milyen kép készíthető vakuval, vaku nélkül és ezzel a fényterelővel ugyanarról a témáról. Szerintem az eredmény magáért beszél.

Szólj hozzá!

Címkék: barkács vaku

A bejegyzés trackback címe:

https://wannabephoto.blog.hu/api/trackback/id/tr743573502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása